HTML

Egy kispapa kalandjai

Kismama Kisbaba Kispapa

Friss topikok

  • NadeApaaa!!!: hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.co... (2009.04.11. 18:38) Baba kelengye
  • zs: Végre. :) (2008.12.12. 11:44) HALLGATÁS
  • zs: Nem folytatod? :) Remelm minden OK veletek. (2008.10.15. 20:51) DANIEL
  • matusi: hahóóóó!!! minden rendben???Remélem igen!!!Gondolok rátok. (2008.05.25. 21:45) BREAKING NEWS!!!
  • m e o w: Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy... (2008.02.05. 20:55) Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Linkblog

2008.05.16. 14:57 Kispapa

Egy testben két lélek

Minap épp ezen az érdekes helyzeten gondolkodtam. Azaz, ha elfogadjuk (márpeddig miért ne tennénk), hogy a gyermek a fogantatása pillanatától lélekkel megáldott lény, akkor a kismamák olyan szerencsés emberek, akik 9 hónapon keresztül 2 leleket hordanak a testükben. Nem, nem vagyok teológus, de remélem, hogy ez akkor is egy érdekes felvetés :) és remélem azt is, hogy senki sem kiván majd ezért megkövezni.

Minap (csütörtökön) történt, hogy vérvételre, ultrahangra és CTG-re kellett mennie Kismamának, ahova én is Vele (Velük) tartottam. A vérvételen, ahogy mindig, úgy most is gyorsan túlvoltunk és ezúttal is nagyon kedves nővérekkel találkoztunk. - Olyan furcsa, hogy manapság az ember azon ütközik már meg, ha valahol kedvesen fogadják, és nem pedig a rossz, gonosz, kellemetlenkedő beszéden.

A vérvétel után következett a CTG, ahol ismételten nehéz dolgunk volt, ugyanis Kisbabának az a kedvenc szokása, hogy este-éjszaka sportol, rugdos, mocorog napközben pedig Kismama és a pocak mozgása, ringása közepette nagyokat alszik. Nos esetünkben a vizsgálatra a reggeli órákban került sor, így Kisbaba természetesen aludt. Így a legfőbb teendőnk az volt, hogy felkeltsük öfelségét :) A pocak mozgatása, óvatos nyomkodás a megfelelő helyeken (ahol a lábacskáját szokta kinyomni) valamint Kedvesem ígérete, miszerint délután vesz neki fagyit (komolyan ezt ígérte, nem viccelek) megtették a hatásukat és Babónk felébredt, mocorgott, mozgott, majd rövidesen ismét elaludt :) A viszgálat szempontjából azonban a pár perc elegendő volt, az eredmény pedig tökéletes lett :)

Az ultrahangra sem kellett sokat várni, azonban legnagyobb megdöbbenésemre az ajtón történt belépés és a kilépés között legfeljepp 6-7 prc telt el. Az ultrahangos orvossal nem is lehetett 2-3 mondatnál többet váltani, mert már tessékelt is ki az ajtón, mondván, hogy itt az újabb páciens. Ezen azért megdöbbentem, mert lett volna pár kérdésem... Kisbabára azt mondta, hogy jól van és szép nagy baba lesz. Véleménye szerint már csak pár nap és megszületik. Reméljük, hogy megvárjuk doktornénit, de ha ez mégsem így alakulna, akkor bízom benne, hogy nélküle is minden rendben lesz és Kismama-Kisbaba egyaránt egészséges lesz. És persze abban is bízom, hogy mindkét főszereplőnek könnyű lesz a szülés-születés.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr67472587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása