HTML

Egy kispapa kalandjai

Kismama Kisbaba Kispapa

Friss topikok

  • NadeApaaa!!!: hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.co... (2009.04.11. 18:38) Baba kelengye
  • zs: Végre. :) (2008.12.12. 11:44) HALLGATÁS
  • zs: Nem folytatod? :) Remelm minden OK veletek. (2008.10.15. 20:51) DANIEL
  • matusi: hahóóóó!!! minden rendben???Remélem igen!!!Gondolok rátok. (2008.05.25. 21:45) BREAKING NEWS!!!
  • m e o w: Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy... (2008.02.05. 20:55) Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Linkblog

2008.04.15. 14:25 Kispapa

Baba kelengye

Azt kell mondanom, hogy szerencsések vagyunk. Kedvesem és az én szüleim is tudnak és akarnak segíteni a babaholmik megvásárlásában. Az az igazság, hogy mindketten döbbenten személeltük például a babakocsik árait. 100.000,- Ft alatt szinte nem is lehet normális kocsit találni. Bár ehhez egy kis magyarázatot fűznék, még mielőtt a népharag elsöpörne. Mi olyan kocsit szerettünk volna, aminek hátul viszonylag nagyobbak a kerekei, könnyű, kicsire össze lehet csukni, 3 funkciója van (azaz mózes-kosár, babahordozó - gyermekülés, valamint sportkocsi) és az első két kereke bolygósítható is. Nos ennek nem sok kocsi felelt meg, a megfelelők közül pedig még kevesebb volt olyan, ami tetszett is volna mindkettőnknek. Végül a német Concord cég NEO kocsija mellett döntöttünk, ami így néz ki (ja a miénk kék lett végül):

  

A kép persze nem a legjobb (miért is tenne fel ennél jobbat egy bababolt a honlapjára...), ugyanis a kocsi ennél sokkal masszívabb az életben, ez csak valami csel itt kérem.

Nos az árától lementünk hídba, de a nagylelkű ajándékozó azt mondta, hogy ne törődjünk az árral, azt ő állja, ha tetszik nekünk. Nos tetszett. Ami végül meggyőzött bennünket:

  • Ha az ember megvesz egy olcsóbb kocsit, akkor ahhoz kell még egy mózes, egy gyermekülés (már majdnem elértük ennek a kocsinak az árát)
  • Egy gombnyomással lehet a vázra feltenni, illetve onnan levenni az egyes tartozékokat
  • Könnyű
  • Kicsire összecsukható
  • És, amikor egy másik, olcsóbb kocsit nézegettünk és egy mellettünk levő anyuka (3. gyermekét várja épp) meghallotta, hogy tanakodunk, vajon melyiket vegyük meg, akkor csak annyit mondott, hogy korábban olcsóbb kocsit vett, amiből a 2 gyerek 3-at elfogyasztott, így ő a drágább, jobb nevű és minőségű "gépet" venné meg. (ez volt a végső lökés.

Tehát mostanra van már babakocsink, kiskád állvánnyal (nos abból a 2. legolcsóbbat választottuk, még mielőtt valaki borzsulynak mondana :) ), pelenka, cumisüveg (just in emergency case), cumi, hőmérő, pelenka, popsikrém. Tehát van minden, mi szem-szájnak ingere :)

Még mielőtt a babaruhákra térek egy érdekes tapasztalatot kell megosztanom kedves olvasómmal. Mindenki óvott bennünket, hogy a Brendon áruházban vásároljunk, merthogy az milyen drága. Nos a mi tapasztalatunk az, hogy ez nem mindenre igaz. Bútort biztos nem fogunk ott venni (ha valaki tisztességes áron jót szeretne: www.faktumbutor.hu ), meg ha tehetjük, akkor babaruhát sem. De vannak olyan termékek, amelyek épp ott sokkal olcsóbbak voltak, mások pedig pont olyan árban, vagy minimálisan drágábban kaphatók a Brendonban. Tehát, ha valaki vásárolni szeretne, akkor szerintem menjen nyugodtan. Ha vásárolni nem is szeretne, de ötletet mindenképp sokat lehet náluk meríteni.

BABA RUHA

Iszonyatosan, és pofátlanul drágák. Ugyanakkor szükség van rájuk. Sajnos az ismeretségi körünkben nincsen fiús anyuka, sőt sok olyan család sincsen, akikhez mostanság jött volna gólya. Így magunknak kell(ett) a ruhákat megvásárolni. Ebben is nagy segítséget kaptunk a szülők részéről, sőt az is jól jött, hogy Kismamának februárban az Ámerikai kontinensre kellett utaznia, ugyanis ott igen jól bevásárolt. Tény, hogy éppen leértékelések voltak, de párszáz forintból lehet pólókat és egyéb ruhákat vásárolni, ha az ember nem neves tervezők ruháiban akarja gyermekét járatni, ugyanakkor Kedves vett pl. egy Polo-jeans farmerdzsekit (mert nem tudott ellenállni) mindössze 3.000,- ft-ért. Kérdem én, hogy a tisztelt kereskedők miért a gyermekeken, gyermeket váró, vállaló családokon akarnak pofátlanul meggazdagodni idehaza?

 T I S Z T E L E T   A   K I V É T E L N E K ! ! !
 mert vannak olyanok is kis országunkban.

Egyúttal köszönet a védőnőnek, aki a babakelengye-lista összeállításában, leszűkítésében sokat, nagyon sokat segédkezett.

Legközelebb igyekszem pár hasznos webcímet megosztani mindenkivel, melyek (tartalma) a babavárásban és a vásárlásban segítséget nyújthatnak.

5 komment

Címkék: babakocsi kelengye babaruha bababoltok.


A bejegyzés trackback címe:

https://kispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr94426605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dynus 2008.04.21. 12:15:38

Szia!

Én is ebbe a concord szettbe vagyok szerelmes. Írtad, hogy kék színben van nektek. Ha jól tudom, a Brendonban nem árulnak kék travel szettet. Ti hol vettétek?

Kispapa 2008.04.22. 15:44:03

Kedves Dynus!

A kocsit és a tartozékokat is (pontosabban a szettet) a Brendonban vettük. Mindez úgy 3 hete történt, akkor ez volt valóban az utólsó darab a kék színből, de tudomásom szerint rendelni lehet belőle.

Lakótárs · http://hommelette.blogspot.com 2008.04.30. 22:51:12

Szia,

véletlenül leltem rá a blogodra, és nagyon izgalmasnak találom.

Ami a babaruhát illeti: ha nincs a környéken adakozásképes rokon vagy barát, akkor bizony a turkáló méltán népszerű intézményéhez kell fordulni. Mi már szinte a fogantatástól mániákusan jártuk a használtruha-boltokat, és legnagyobb meglepetésemre folyamatosan elsőrangú darabokat találtunkés találunk.

Guyon 2008.11.23. 08:17:19

Szia! Babakocsivásárlás előtt álok. Nekünk van kölcsönbe egy olcsóbb, de nem túl masszív darab. Ezért mi is egy borsosabb árú megvásárlása mellett döntöttünk, karácsonyi ajándékként mindhármunknak. A lényeg: megosztanád tapasztalataidat? Lépcsőzés, összehajtogatás, rugózási komfort, súly, stb. Nagyon sokat tudnál segíteni! Előre is köszi!!!

NadeApaaa!!! · http://www.price-killers.com 2009.04.11. 18:38:45

hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.com. Kissé jobbak az árak, mint a brendonnál...))))
süti beállítások módosítása