HTML

Egy kispapa kalandjai

Kismama Kisbaba Kispapa

Friss topikok

  • NadeApaaa!!!: hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.co... (2009.04.11. 18:38) Baba kelengye
  • zs: Végre. :) (2008.12.12. 11:44) HALLGATÁS
  • zs: Nem folytatod? :) Remelm minden OK veletek. (2008.10.15. 20:51) DANIEL
  • matusi: hahóóóó!!! minden rendben???Remélem igen!!!Gondolok rátok. (2008.05.25. 21:45) BREAKING NEWS!!!
  • m e o w: Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy... (2008.02.05. 20:55) Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Linkblog

2007.11.23. 10:49 Kispapa

Genetikai vizsgálatok

Újból itt vagyok.

A hallgatásomnak ezúttal egyetlen oka volt, mégpedig az, hogy nem volt mit írni. Pontosabban a dolgoknak enm volt "hír" értékük. Számomra, számunkra érdekes és fontos persze, hogy Kismama pocakja növekszik, és lenn az alhasi részen már megjelent egy kis pukli, de talán ez másokat annyira nem hoz lázba, mint bennünket, engem. Egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy a mi családunkban jelenleg két kismama van (igen,az egyik abból én vagyok).

A jó hír az, hogy kismama kezd kevéssé émelygős lenni, így lehet már otthon főzőcskézni, Ő is könnyebben eszeget és ismét engedélyezett számomra a parfüm használata :-)

---

Apropó szagok... Korábban olvastam egy tanulmányt a szagokkal kapcsolatban (sajnos már enm emlékszem, hogy hol, de tudományos értékű volt a dolog, nem holmi blikkes WOOOOW). A tanulmány lényege az volt, hogy ugyan az emberiség a fejlődése során elvesztette a szagokra való tudatos reagálást, azonban tudat alatt továbbra is egy jelentős tényezőt jelent a párválasztásban a másik szaga (direkt nem írok illatot, mert nem a parfümökről van szó). A lényeg az, hogy a felmérés szerint azoknál a nőknél, akik fogamzásgátló tablettát szednek megváltozik a szagokra adott reakció (tehát pl. egy olyan férfit éreznek számukra kellemes szagú, kívánatos partnernek, társnak, akinek a szagát tabletta nélkül kifejezetten nem szeretnék). A tanulmány végső következtetése az volt, hogy akár a tabletták térhódítása is az egyik oka lehet napjainkban nagy mennyiségben zátonyra futott kapcsolatainak (ugye Ti is hallottatok olyat, hogy "már a szagát sem állhattam). DE! Én ezen túlmegyek. A szag szeretete, utálata NEM elég egy kapcsoalat meglétéhez, vagy felbomlásához. Ahogy az eskető atyánk mondotta pár hónappal ezelőt: nem elég a másik szeretete! Amikor a társadat éppen nem szereted (ennek sok oka lehet), akkor TISZTELD és FOGADD EL (azt hiszem manapság ez hiányzik, és ezen a nagy tolerancia kampányok sem segítenek...).

---

Ennyit a moralizálásról, de ugye a blog arról szól, ami a fejemben van, ha ez is ott található, akkor le kell írni, ellenben megcsalom magamat és a kedves olvasót :-)

De most vissza Kismamához és Kisbabához. A szülész-nőgyógyász doktornénink (mert ugye on is gyereket várok :-) ezért a többesszám) azt ajánlotta, hogy ne csak ultrahangra, hanem vérvizsgálatra is jelentkezzünk, mert az biztosabb, megnyugtatóbb -ugyan kismama nem, csak én izgultam egy cseppet (kismama koránál fogva a genetikai rendellenességek előfordulásának esélye igen csekély). Éppen ezért Bejelentkeztünk és megjelentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba (www.gendiagnosztika.hu). Először levettek Kismamától egy kis vért, majd várakozás és következett az ultrahang. Az ultrahang vizsgálat során a baba nyaki redőjét mérik, valamint az orrcsont meglétét, vagy hiányát vizsgálják. A nyaki redő méretével kapcsolatban a normális érték a jelenlegi protokoll szerint a 2,5-3 cm-ig terjedő méret (babánknak mindez 1.8 cm volt, tehát jóval belül a határon). Ha a babának már van orrcsontja, akkor az is megnyugtató, ugyanis a Down szindrómával született gyermekeknél ebben az időszakban nem található orrcsont(bébinknek ez is megvolt :-) ). Megkaptuk az első fotót (persze babánk épp a tarkóját mutatta, de mi akkor is nagyon örülünk :-) ) valamint DVD-t is készítettek (ezt egy kicsit túlzásnak tartottam, de azért este 3szor meg is néztük :-) Büszke kispapaként tegnap egész nap, minden ismerősömnek a fotót mutogattam, mert Kismamától azon felkiáltással el is "koboztam", hogy ő pedig megtarthatja a DVD-t :-) persze este visszakapta a fotót is, amilyen vaj szívem van (de jól esett büszkélkedni). A vérvizsgálat eredményére egy kicsit várnunk kellett, majd egy biológus értékelte, elemezte ki nekünk, meg magyarázta, hogy mi mit jelent. A lényeg (sajnos a lelet nincsen nálam, tehát most pontos értékeket nem tudok mondani), hogy az értékek jók lettek.

 A vizsgálatok során persze csak aránypárokat mondanak, azaz, hogy mekkora az esély az egészséges gyermek születésésre (véleményem szerint azért így, mert a diagnosztikában, pláne, ha az a jövőt vizsgálja lehetetlen a 100%-os pontosságot elérni).

A lényeg az, hogy megtudtuk, gyermekünk jól van és remélhetőleg jól is lesz a megszületésig, aztán pedig utána is :-).

Ami a jövőt illeti:

  1. Kismamának kell keresni egy jó gyógytornászt, ahova kismama-tornára járhat (már szerencsére van pár tippünk).
  2. El lehet kezdeni a relaxációs tréninget
  3. Kell keríteni egy jó kismama fitnessz kazettát/DVD-t

És hamarosan új bejegyzéssel jelentkezem.

Addig is jó hétvégét, pihenést mindenkinek!

 

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr36239165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2007.11.27. 17:45:56

Ha nem gond, kilinkellek,és olvasgatlak...
Én még nem vagyok kismama...de majd egyszer csak leszek... remélem:)))

Kispapa 2007.12.06. 15:23:51

Köszönöm Pöttye, linkelj csak nyugodtan. Ígérem írni is fogok, hogy legyen mit olvasni.

Pöttye 2007.12.07. 14:30:13

Köszi Kispapa:)) Már sokszor jártam az oldaladon, hogy mi a helyzet veletek... :) Mikorra van az asszony kiírva?:))
süti beállítások módosítása