HTML

Egy kispapa kalandjai

Kismama Kisbaba Kispapa

Friss topikok

  • NadeApaaa!!!: hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.co... (2009.04.11. 18:38) Baba kelengye
  • zs: Végre. :) (2008.12.12. 11:44) HALLGATÁS
  • zs: Nem folytatod? :) Remelm minden OK veletek. (2008.10.15. 20:51) DANIEL
  • matusi: hahóóóó!!! minden rendben???Remélem igen!!!Gondolok rátok. (2008.05.25. 21:45) BREAKING NEWS!!!
  • m e o w: Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy... (2008.02.05. 20:55) Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Linkblog

2007.10.31. 14:07 Kispapa

Elmaradt...

Mármint a védőnő. Ugyanis kedvesem az összes papírját otthon felejtette. Tehát mégegyszer, ugyanott, de jövő pénteken vár minket a védőnő, aki derűsen vette tudomásul, hogy nem megyünk. Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lehet, aki mindig ilyen jókedvű. No ebben bizonyosan hasonlítunk, ugyanis én is igyekszem mindig derűs maradni és ez az esetek többségében sikerül is.

Kismama pedig kezdi egyre jobban érezni magát, a hányingerek csak reggelente és csak rövid időre kínozzák. Igen, mindenki ezt mondta, hogy a 3-4. hónap között egyre jobban lesz. Vagy csak hozzászokott? :) Esetleg a B6 vitamin, vagy a gyógyszertárban vett homeopátiás csodaszer? Netalán az étrend változtatása és az én kispapai gondoskodásom (egyáltalán gondoskodó leszek? ).

Érdekes, bennem nem háborog a kérdés, hogy jó apa leszek, szerető és figyelmes? Állítólag a férfiak ettől pánikolnak, de én nem (vagy még nem...). Bár az is igaz, hogy az esküvőnk előtt sem voltam pánikban, pontosabban csak az utolsó este jöttek elő a kérdések, kételyek bennem, de akkor már mindegy volt :) és olyan fáradt voltam, hogy egyből el is aludtam :)

Egy kis összefoglaló, hogy mit tudtam meg eddig a gyermekvárásunk során: 

  • A mai terhességi tesztek igen megbízhatók. :)
  • NE menjen az ember pár hetes kismamaként egyből orvoshoz, mert csak elnézhetik a dolgokat, ld. korábbi bejegyzésem.
  • A leendő apa legyen megértő, ne csodálkozzon, ha a kismama kissé ingerlékenyebb, feszültebb, érzékenyebb. Ezek mind a hormonális és persze lelki változások jelei. És azzal is tisztában kell lennünk, hogy a gyermekkel kapcsolatban rá hárul a dolgok neheze, (ezen persze lehet vitatkozni, de szerintem így van. Ő hány, émelyeg, szomorú, feszült, ő fél - megjegyzem érthető módon - a szüléstől, ő fogja a gyermeket mindenhova magával hordani 9 hónapon át, és ő fogja megszülni, ami az egyik legnehezebb része a 9 hónapnak) tehát nekünk T Á M O G A T N U N K kell!
  • A családi szeretet, béke egyébként is nagyon fontos, ugyanis a gyermek az anyaméhben somindent megérez. És akármennyire meglepő, de a 15. hétre kifejlődik a hallása is, tehát hallja, vagy legalábbis érzékeli a külső zajokat és hallja az anya szívverését!
  • Orvoshoz a 8-12 hét folyamán érdemes elmenni (persze, ha problémák vannak, akkor korábban is) és a védőnőnél is a 12. hétig kell regisztráltatnia magát a kismamának.
  • A hányás émelygés ellen a legjobban bevált módszerek (kedvesnek ez jött be): reggel éhgyomorra egy kis száraz keksz és némi folyadék, B6 vitamin, Homeopátiás szerek (lehet, hogy csak lelkileg segít, de ártani nem fog). Nap közben sok séta, mozgás, minél többet a szabad levegőn. Légzésgyakorlat, azaz mély belégzés az orron, aztán szépen lassan szájon át kilégzés. Melegvizes zuhany. Pihenés relaxálás. Kispapa talpmasszázsa, a has símogatása. És legalább két párna a fej alá alvás előtt, ezt egy orvos barátunk ajánlotta (ez magasabbra helyezi a fejet és a savvisszaöklendezést csillapítja).
  • Ha teheti, akkor a kispapa mindenhova kísérje el a kismamát (az én kedvesem ezt szereti, mert hiszen a közös gyermekünkről van szó)
  • Étkezés: nyponta többször, mint korábban, de az étel napi mennyisége ne legyen nagyobb, mint korábban. Sok zöldet, rostot érdemes fogyasztani, nem csak azért, mert az egészséges.
  • A gyermekvárás során sok kismamát kínoz a székrekedés a sok zöld ezen is segíthet. Ha nem, akkor hashajtóval semmiképp nem szabad próbálkozni!!! Veszélyes lehet, viszont a glicerines kúpot érdemes otthon tartani. Olyanok kismamákat is ismerek, akiknek bizony csak a beöntés segített.
  • Ivás: Napi 1-2 liter folyadék, minden szempontból nagyon fontos.
  • Vitaminok: Manapság nagy divat vitaminokat szerni. Egy széles körű orvosok és dietetikusok által végzett kutatás viszont bebizonyította, hogy a magyar táplálkozási szokások során valamennyi szükséges vitamin elegendő mennyiségben kerül be a szervezetbe, tehát a vitamin bevitele szükségtelen (kivéve persze eltérő táplálkozás, vagy orvosi javallat). Ha mégis szedne a kismama vitamint, az rosszat biztos nem tesz, ilyenkor télen persze ajánlatos C-vitaminnal turbózni az immunrendszert.

 

Nu, mára ennyi elég is lesz. Legközelebb ajánlok jó könyvet és összeszedek még egy csomó új tapasztalatot is.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok. Valamint mindenki menjen ki a temetőbe elhunyt szeretteiért gyertyát gyújtani, és köszönjük meg, hogy onnan fentről vigyáznak ránk és a gyermekeinkre :)

Szólj hozzá!

Címkék: ötletek tapasztalatok jótanácsok


A bejegyzés trackback címe:

https://kispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr18214236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása