HTML

Egy kispapa kalandjai

Kismama Kisbaba Kispapa

Friss topikok

  • NadeApaaa!!!: hello, szerintem jobban járna mindenki, ha pl itt vásárolna concord terméket: www.price-killers.co... (2009.04.11. 18:38) Baba kelengye
  • zs: Végre. :) (2008.12.12. 11:44) HALLGATÁS
  • zs: Nem folytatod? :) Remelm minden OK veletek. (2008.10.15. 20:51) DANIEL
  • matusi: hahóóóó!!! minden rendben???Remélem igen!!!Gondolok rátok. (2008.05.25. 21:45) BREAKING NEWS!!!
  • m e o w: Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy... (2008.02.05. 20:55) Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Linkblog

2008.02.01. 11:17 Kispapa

Védőnő immáron sokadszor és más egyéb

Ma ismét védőnőnél voltunk, akit kismamával egyre jobban kedvelünk. Mosolygós, kedves, energikus, és ami a legfontosabb minden kérdésünkre tudja a választ, kételyeinkbe is segít, tehát egy főnyeremény :-) Csak azt sajnáljuk, hogy amikor Kisbabánk megérkezik, akkor már nem lehet ő mellettünk, ugyanis elköltözünk Budapestről. Bár én bízom, hiszek benne, hogy mindenütt kedvesek a védőnők. A védőnői szakszolgálat szervezettsége, rendezettsége előtt pedig le a kalappal. Ma ismét megmérte Kismama súlyát, vérnyomását és meghallgatta a baba szívhangját is. A súly rendben, a vérnyomás tökéletes, a szívhang pedig mindig csodálattal és melegséggel tölt el. Korábban már írtam, de megismétlem magam: ez egy CSODA!

Kismama jövő héten elutazik a tengeren túlra és egészen márciusig nem fogunk találkozni. Ez nagyon nehéz lesz mindkettőnknek, hiányozni fogunk egymásnak, de sajnos több okból kifolyólag sem tudok Vele menni. Vár rám még egy utolsó szakvizsga, telekkel kapcsolatos ügyeket kell intéznem, és valakinek dolgoznia is kell :-)

Az azért megnyugtat, hogy a családjával utazik, meg az is, hogy a védőnő és a doktornő is egyértelműen azt mondták, hogy 24 hetesen elutazni, 28 hetesen hazajönni nem probléma, csak sokat járkáljon a gépen. Sajnos pár hétig csak telefonos információim lesznek a Kismama-Kisbaba párosról, de azokat mind megosztom majd Veletek :-)
Csak egy jótanács ezzel kapcsolatban: a légitársaság jogosult orvosi engedélyt, igazolást kérni, hogy a kismama repülhet. Nem egy nagy dolog, de sok kellemetlenségtől szabadulhat meg ezáltal az ember (tudomásom szerint a 32. hetet betöltött kismamáktól pedig valamennyi esetben kér ilyet a légitársaság - ne kérdezzétek, hogy hogyan tudják megállapítani a terhesség korát... szerintem ha nagy a pocak, akkor kérik, ha kicsi, akkor nem)

Alvás... Kismama próbálja magát átszoktatni az oldalán történő fekvésre, alvársra, de elég nehezen megy. Szívesen várok ötleteket a kényelmes alvással kapcsolatban. Mi jelenleg épp a párnákkal történő körülbástyázás technikájával próbálkozunk kisebb-nagyobb sikerrel :-)

Kismama pocakja közben ismét gömbölyödött egy csöppet, szorgosan kenegetjük a striák ellen, meg masszírozgatom is, de csak óvatosan :-) Kisbabánk ha korábban mozgott, akkor a masszázs hatására elcsendesedik, ha pedig aludt, akkor elkezd virgonckodni. Számomra ezek a legszebb pillanatok, kapcsolatba kerülni már most a gyermekemmel.

Kismama korábban nem beszélgetett a fiunkkal, de pár hete belekezdett, azóta pedig mindig mindent elmesél neki. Tegnap épp arra kérte Kisbabát, hogy segítsen neki WC-re menni, mert pár napja már nem sikerült. Pár másodperccel később Kisbaba hatalmas rugdalódzásba kezdett. Lehet, hogy mi misztifikáljuk túl a dolgokat, de mindketten meg vagyunk győződve arról, hogy Kisbaba, ha tudattalanul is, de ért bennünket, vagy inkább érez.

Jövő héten terheléses vércukor vizsgálatra megyünk (pontosabban Kismama, de én mint az árnyék mindenütt Vele vagyok). A védőnő azt mondta, hogy szerencsések vagyunk, hogy mindezt a Szent István Kórházban tesszük, ugyanis ott a leghumánusabb ennek a módja, ugyanis az otthonról történő elindulás előtt meg kell ennie Kismamának egy kiflit, meg egy kefirt, aztán a kórházban csak leveszik a vért és kész is (az előző alkalommal levett vérrel hasonlítják össze a kapott adatokat). Más kórházakba viszont éhgyomorra kell menni, leveszik az első adag vért, majd meg kell inni egy cukros, szirupos löttyöt és 2 óra múlva újabb vérvétel. Köszönjük, mi maradunk az Istvánnál :-)

Korábban a kommentben érkezett a kérdés, hogy Kismama mikorra van kiírva. Nos saját számításaink szerint június elején érkezik a gólya :-) azóta megkérdeztük a doktornénit is, ő is ezt mondta :-) Ha pontos dátumot szeretnétek, akkor szerintünk 2008. június 1. dokinéni szerint 2008. június 3.

Jó hétvégét minden Kispapának, Kismamának, Babának, Anyukának, Apukának! És mindenki másnak :-)

 

2 komment

Címkék: repülés alvás kismama védőnő


A bejegyzés trackback címe:

https://kispapa.blog.hu/api/trackback/id/tr68320704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.02.05. 15:46:13

Köszi a dátumot..jó, hoyg végre irogatsz....:S

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2008.02.05. 20:55:37

Alvásra egy tipp: bababoltokban kapható az un. szoptatós párna. Nem hülyének nézni, de tényleg úgy van, hogy ez a párna szép nagyra kihajtható, és a pocak alá tehető, nagyon kényelmesen. A baba érkezése után pedig a szoptatáshoz használható. A bababolti eladó tudja, hogy miről beszélek, ha esetleg Kispapa nem is :-).
süti beállítások módosítása